Jong en ervaren


Wij werken nauw samen met Langwyck Consultants, een bureau dat zich primair richt op het aantrekken van executive management, hoger management en commissarissen voor in Nederland gevestigde bedrijven en organisaties. Het is deze samenwerking die ervoor zorgt dat Langwyck Campus Recruitment kan putten uit 20 jaar kennis en ervaring.


Dankzij onze samenwerking met verscheidene studieverenigingen in Groningen en Enschede hebben wij directe lijnen met veel technisch en financieel hogeropgeleiden in de laatste fase van hun studie. Wij gaan systematisch te werk en hanteren een aantal vaste stappen om de kwaliteit van onze kandidaten te garanderen en een zo goed mogelijke match te vinden voor elke functie.


Interview

Allereerst komen kandidaten bij ons op interview, waar wij hun eigen ambities en capaciteiten toetsen en zo kunnen vaststellen of er sprake is van een geschikte kandidaat.


Selectie en rapport

Na het interview maken wij een voorselectie. Aan de hand van het interview stellen wij van de geschiktbevonden kandidaten een rapport op. Dit rapport wordt in sommige gevallen nog aangevuld met een talentscan om een zo goed mogelijk beeld van de kandidaat te kunnen presenteren.


Presentatie

Na de voorselectie en het ontvangen van de rapporten zullen wij de best matchende kandidaten presenteren voor een kennismakingsgesprek en bemiddelen in het proces.